Graplingo ir brazilų džiudžitsu federacijos sukirto rankomis

Lietuvos graplingo federacija ir toliau tęsi pažadą – po vienu sparnu suvienyti kovos menų federacijas. Dar užpernai pasirašyta pirmoji bendradarbiavimo sutartis su dziudo federacija. Vėliau parašai ant analogiškų sutarčių bendradarbiavimą įtvirtino tarp graplingo ir sambo, bušido bei šią savaitę – brazilų džudžitsu.

“Tiek graplingas, tiek mes esame suinteresuoti sporto šakos vystymu, todėl toks bendradarbiavimas yra svarbus abiem pusėms. Juolab, kad sporto šakos turi nemažai panašumų, o imtynininkai turės galimybę kartu dalyvauti seminaruose, kelti savo lygį bei siekti dar aukštesnių rezultatų. Neabejoju, kad nauda abipusė”, - apie naujus partnerius kalbėjo Lietuvos brazilų džudžitsu federacijos prezidentas Marius Gudas.

Bendradarbiavimo idėja gimė prieš kelis mėnesius, kai graplingo federacijos atstovai naujiesiems partneriams pasiūlė dirbti bendomis jėgomis.

“Atvirai pasikalbėjome, kad tas padėtas parašas nebūtų padėtas tik vardan parašo. Matome, kad ši sutartis naudinga abipusiai. Preliminariai apsikalbėjome, žvilgtelėjome į tvarkaraščius ir nusprendėme daryti bendrą turnyrą, kuriame vieną dieną dalyviai varžytųsi pagal graplingo, kitą – pagal brazilų džiudžitsu taisykles.

Kažką panašaus darėme Palangoje kartu su Sambo federacija. Vienoje erdvėje tilpo ir vieni, ir kiti. Kažko panašaus norėtųsi ir čia”, - pasirašytos sutarties aplikybes įvardino Lietuvos graplingo federacijos direktorius Adrijus Kupstas.

“Kalbėkime atvirai, Lietuvoje imtynėse, pradedant dziudo, graplingu, sambo ir baigiant džiudžitsu dalyvauja praktiškai tie patys sportininkai. Lietuva nėra tokia didelė, todėl vienu metu surengti dvigubas varžybas būtų ir gražu, ir naudinga visiems”, - dėstė A.Kupstas, priminęs, jog netrukus panaši sutartis gali būti pasirašyta ir su Lietuvos pankrationo federacija.

“Aišku, dar yra visokių asociacijų ir federacijų atšakų, todėl bandysime dirbti su visais. Visiems esame atviri. Kalbant apie tai, kas nuveikta – tai pasirašytos stiprios sutartys su stipriomis federacijomis. O tokių, su kuriomis sutarties neturime – mažėja. Tarkime, su pankrationo federacija yra žodinis pasiūlymas. Jie kol kas sprendžia, tariasi, galvoja, ar jiems bus naudinga. Aš galvoju, kad gausime teigiamą atsakymą ir pasirašysime tą sutartį”, - pasakojo federacijos direktorius.

Lietuvos graplingo federacija šiuo metu ruošiasi spalio 28 dieną Kaune įvyksiančiam Europos graplingo čempionatui.


Pasidalinti