Lietuvos graplingo federacijoje – naujas direktorius

Ketvirtus metus gyvuojančiai ir vis dar sparčiai augančiai Lietuvos graplingo federacijai nuo šiol vadovaus Adrijus Kupstas – jis direktoriaus pareigose pakeitė dėl asmeninių priežasčių pasitraukusį Ričardą Žilaitį. Tiesa, A.Kupstas kol kas laikinasis direktorius, tačiau tai tik formalumai.

„Sausio mėnesį vyks ataskaitinė konferencija, kurios metu nariai turės patvirtinti Adrijaus tapimą direktoriumi, tad iki tol jis – laikinasis direktorius. Tiesa, kiek bendravome su klubais, daugelis jo kandidatūrą vertina teigiamai“, - sakė Lietuvos graplingo federacijos sekretorius Erikas Kazlauskas.

A.Kupstas į graplingo veiklą Lietuvoje įsitraukė daugiau kaip prieš dvejus metus. Jis ne tik teisėjauja varžyboms, tačiau ir pats yra surengęs du atviruosius sostinės turnyrus. 2016 metų sausį įvykusiame renginyje pasiektas dalyvių rekordas yra nepagerintas iki šiol.

„Tai kad nesu naujokas, neabejotinai, man palengvins pradžią. Kita vertus ateinu ne į šiltą vietą, o į federaciją, kurioje vis dar vyksta plėtra. Darbo daug, bet man tai įdomu. Bet kokiu atveju, parodytą pasitikėjimą privalau gerbti“, - sakė naujasis federacijos direktorius.

Sakykite, kaip iš šono matėte federacijos darbą?

Iš pradžių buvo stiprus pakilimas, o paskutiniai metai parodė stabilumą. Pamatėme, kurie klubai nuolat dalyvauja varžybose, tad į juos artimiausiu metu ir orientuosimės. Labai svarbu, kad tie klubai deleguotų kuo daugiau savo sportininkų, todėl jau yra suplanuoti susitikimai su treneriais, vadovais ir panašiai.

Kalbant apie užsienį, tai turime prisitraukti visą mūsų regioną: Rusija, Latvija, Lenkija, Baltarusija ir panašiai. Kalbėkim atvirai, šiandien Lietuva graplinge dominuoja. Norėtųsi sulaukti rimtesnės konkurencijos. Ar pavyks? Pažiūrėsime.

Jums pirmas toks darbas?

Federacijose esu dirbęs, bet tokio darbo pobūdis – pirmas. Man tai iššūkis, nes puikiai suprantu, kad tokiam dalykui noro neužtenka. Reikalingas pasitikėjimas. Be to, privalau tą pasitikėjimą pateisinti.

Iškart sutikote?

Viduje sprendimą priėmiau iš karto, bet protas liepė pagalvoti. Ar spėsiu? Ar sugebėsiu? Kai dirbi iš meilės, į viską žiūri dar rimčiau. Namie apgalvojau technines dalis ir tada pasakiau – taip.

Per tą savaitę sudarėte kažkokį artimiausių darbų sąrašą?

Taip, galvoje gimsta idėja, iškart ją užsirašau (šypsosi). Pirmas suplanuotas vizitas į Daugpilį. Žmonės rodo norą, iniciatyvą bendradarbiauti, tad dėl bendro labo privalome padėti. Toliau norėtųsi kelionės į Lenkiją, pasiruošimas Europos čempionatui, bandymai pakeisti patį varžybų pravedimą. Galvojame, kad per moksleivių čempionatą turėsime sistemą su ekranais ir panašiai.

Nuo rugsėjo reiks daugiau darbo skirti tiems klubams, kurie nuolat dalyvauja varžybose. Reikia, kad jie maksimaliai išnaudotų vietas autobusuose ar automobiliuose. Taip pat reiks kurti kitų metų varžybų kalendorių. Darbo tikrai netrūksta. Bus įdomios veiklos (šypsosi)

Koks pagrindinis klausimas Daugpilyje?

Ir jie nori, ir mes norime ten surengti tarptautinį turnyrą. Apie tai ir kalbėsime.


Pasidalinti