Kovos menų treneris R.Naruševičius: „Jaunimas turi daug pasirinkimo, todėl nebūtinai tai būna sporto salė“

Vilniaus „Smauglio“ graplingo imtynininkai užtikrintai laimėjo šalies komandinę taurę bei pratęsė dominavimą ant graplingo tatamio. Didžiausią persvarą smaugliai susikrovė suaugusiųjų varžybose, kuriose iškovojo net šešias pirmas vietas devyniose svorio kategorijose. Dar po vieną atstovą nugalėtoją iškeliavo į sostinės „Arėjo“ ir „Fighter House“ bei Kauno „Team legion-Otso gym“ klubus.

Pastarajam viršutinį pjedestalo laiptelį garantavo Renato Buškaus pergalė svorio kategorijoje iki 72 kilogramų, o šį kovotoją pergalėms ruošė ne kartą pats čempionu tapęs Rokas Naruševičius.

„Renatas pas mane sportuoja kiek daugiau nei dvejus metus, padarė nemažą pažangą ir tai vienas iš tų sportininkų, kurie disciplinuotai dirba ir stengiasi. Šioje svorio kategorijoje yra tikrai daug pajėgių kovotojų, todėl norint tapti vienu ryškiausių sportininkų dar teks įdėti nemažai darbo“, - apie savo auklėtinį kalbėjo R.Naruševičius.

Renatas vienas taurės neiškovos. Kaip manote, kiek dar prireiks laiko, kad kiti Lietuvos klubai galėtų mesti iššūkį „Smaugliui“?

„Smauglio“ komanda dirba gerai, turi daug jaunų sportininkų ir augina naują kartą, ko kiti klubai nedaro. Todėl, manau, kad varžantis dėl taurės šiai dienai yra sunku su jais kažkam konkuruoti, nes gerokai atsilieka dalyvaujančių sportininkų skaičiumi.

Kalbant apie jūsų klubą, kaip jis evoliucionavo per pastaruosius dvejus trejus metus?

Per keletą metų bendras lygis mūsų klube labai paaugęs ir tai džiugina. Bėda ta, kad nėra nuolatinio branduolio, kuris pastoviai sportuotų ir norėtų siekti aukštesnių rezultatų.

Turite sportininkų, kurie netolimoje ateityje skins pergales?

Yra sportininkų, kurie skynė pergales ankščiau ir tai galėtų daryti dabar. Viskas priklauso nuo jų pačių motyvcijos ir noro.

Kokia apskritai situacija su jaunimu?

Mano akimis yra daug talentingų jaunų žmonių, bet nėra pakankamai aktyvūs. Jie turi visas galimybęs tobulėti kaip sportininkai, bet jomis nesinaudoja.

Vilnius nuolat skundžiasi, jog jaunimą sunku motyvuoti treniruotėms. Kokia situacija Kaune?

Ši situacija greičiausiai visur panaši. Jaunimas turi didelį pasirinkimą šiuo metu, ką jie nori veikti. Jie gali gauti daug dalykų lengvai ir greitai, todėl dažniausiai jų pasirinkimas nebūna ateiti į salę ir sunkiai dirbti siekiant rezultatų.

---

Kitas Lietuvos graplingo federacijos renginys – balandžio 8 dieną Jonavoje. Tądien bus surengtas atvirasis šio miesto čempionatas.


Pasidalinti